דרכי לימוד גמרא בבקיאות

שאלה:

שלום, רציתי לשאול לגבי לימוד בקיאות, מה עדיף (מדובר על מי שלומד סדר הלכה מהגמרא והמקורות עד לשו"ע ונו"כ, ורוצה להוסיף לימוד בקיאות של כשעתיים ביום:
האם עדיף ללמוד: א. גמ' רש"י בלבד, מה שיאפשר דף ביום;
ב. או שעדיף ללמוד גפ"ת, שיאפשר משהו כמו עמוד ביום.
ג. או שעדיף ללמוד את הגמרא עם רש"י, ולאחר מכן ללמוד אוה עם שוטנשטיין וההערות כדי להבין אותה בצורה יותר יסודית (שכך כל שאלה שמתעוררת, יש לה מענה בהערות), וכך אלמד כעמוד ביום.
תודה!

תשובה:

שלום וברכה

שמחתי על שאלתך המעידה על שאיפותיך הטובות והיפות. לדעתי המסקנה צריכה להיות לפי התוצאה. כלומר המטרה בסוף היא ללמוד באופן שמבינים היטב את הלימוד משננים אותו, חוזרים ויודעים ומתקדמים. לימוד בלי הבנה מספקת או בלי חזרות, סופו להשכח. לכן תבחן את עצמך מה הלימוד היעיל יותר עבורך כדי לדעת היטב את הנלמד וכדי לחזור עליו טוב, ולא להבהל אםן ההספק הוא פחות, קובץ על ידי ירבה, ואינו דומה מי שלומד עמוד ליום ויודע אותו למי שלומד דף אבל אינו יודע אותו…

בהצלחה רבה מאוד!