ברכת אשר יצר עם או בלי נטלה

שאלה:

שלום וברכה,
אדם הנצרך לנקביו ורחץ ידיים כאשר אין נטלה במקום. האם מברך אשר יצר מיד לאחר שטיפת הידיים בלי נטלה? או שיכול ללכת מרחק מה עד למקום שיש בו נטלה ושם ליטול עם ברכה? או שיטול ללא ברכה כשיגיע לנטלה במקום מרוחק?

תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

בכל מקרה יכול לברך מיד, גם לדעת הסוברים שצריך נטלה משום רוח רעה, אין זה מעכב באמירת הברכה, שלגביה הנושא הוא רק נקיות. לגבי המחלוקת אם צריך נטלה ושש פעמים לסירוגין נחלקו בזה המגן אברהם והיכל הקודש כמובא במגן אברהפ בתחילת סימן ז, והמחמיר תבוא עליו הברכה.