נשפך היין בהבדלה

שאלה:

השבוע כעשיתי הבדלה לפני ברכת המבדיל נשפך לי היין של הכוס. ולא היה יין על השולחן והיו צריכים להביא מהמקרר בחדר אחר יין חדש. יש לציין כי נשאר קצת יין בכוס. ומה שעשיתי מילאתי הכוס עם היין החדש והמשכתי מבלי לברך שוב הגפן….
רציתי לשאול אם עשיתי כהוגן או שהייתי צריך לברך שוב הגפן כמבואר בשו"ע באופן שנשפך לגמרי.

תודה מראש

תשובה:

ראה שמירת שבת כהלכתה פרק מח סעיף טו שמביא מדברי המשנה ברורה בסימן רו ס"ק כ שגם אם נשאר קצת, כיון שלא היה בדעתך לשתות את היין שבמקרר יש לברך שוב הגפן, אלא שבהערה צט שם תמה על כך בשם הגרש"ז אויערבך, מדברי השער הציון סי' קעד ס"ק כז שם מבואר שכיון שהיה בדעתך לשתות כוס יין, כל עוד תשתה כשיעור שתיכננת אין צורך לברך שוב.

כך שלמעשה לכתחילה היה צריך לברך כהןראת המשנה ברורה, אבל בדיעבד שלא בירכת, יש בזה טעם כי האמת שפסק זה תמוה וכאמור.