זכויות יוצרים בגוי

שאלה:

קניתי בתשלום קורסים אינטרנטיים שעוסק בציור בצבעי שמן. האם מותר לי להעביר את קבצי הוידאו לחברה שלי בחינם? יוצר הקורס הוא גוי וכעיקרון הקורס הוא אישי ולא להעברה, אבל הרבה עוברים על החוק ומפיצים אותו באינטרנט לכולם ללא רשות.

תשובה:

שלום וברכה,

לפי דעת מרן הגרי"ש אלישיב מותר להעביר תוכנה או קורס כשהבעלות היא של גוי, כיון שהפרת זכויות מוגדרת כהפקעת הלוואתו והפקעת הלוואתו מותרת בגוי.

בהצלחה.

מקורות:

מרן הגרי"ש החמיר באיסור הפרת זכויות יוצרים. וסובר שבגוי אם מעתיק תוכנה של גוי, אין זה גזל על התוכנה אלא חיוב תשלומים עבור השימוש, ואי תשלום עבור שימוש מוגדר כהפקעת הלוואתו שמותרת בגוי כמבואר בשו"ע ריש סימן שמח.