הסרת איפור בשבת

שאלה:

שאלה האם יהיה לכל הדעות אסור לאישה להוריד איפור בשבת (איפור שהיה אסור לעשותו בשבת כגון משחה צבעונית) בגלל שהוא התקלקל וכעת הוא מכער, ודעתה להתאפר מחדש באיפור שיש אפשרות לעשותו בשבת (כגון אבקה)

תשובה:

אף כי כפי שציינו כמה פעמים באתר דעת הגרש"ז אויערבך היתה להחמיר בזה כמובא בס' שמירת שבת כהלכתה, יש מקילים בזה והמיקל בשעת הצורך יש לו על מי לסמוך, כמובן לא על ידי סמרטוט לח או צמר גפן שזה איסור סחיטה אלא רק ברחיצה במים.

מקורות:

ספר ארחות שבת פט"ו סעיף נ"ט, ובהערה פ"ה