שימוש בצידנית גדולה בשבת

שאלה:

האם זה מדויק ש-מזון ושתיה,
מותר לכתחילה,
לאחסן ולהוציא מאחסון,
ב-צידנית-גדולה,-ב-שבת,
-שהניחו בה
את הקרחומים מלפני כניסת-השבת ?

-ואין בה דין הטמנה-שאסור-בשבת ?

-ואין בה דין אוהל-שאסור-בשבת,
-למרות שהמכסה שלה הינו בגודל גדול ?
-מה הדין אם
ניכר-שמכסה-הצידנית
נוצר-ומיועד לצידנית-הזאת,
-אבל הוא כן מתפרק לגמרי,
ולא נשאר מחובר לצידנית בחיבור-קבוע,
-האם מותר לפתוח/לסגור במהלך השבת ?

תודה,

תשובה:

שלום וברכה

אם הצידנית גדולה ורחבה, באופן שהכלי שמוכנס לתוכה אינו נוגע בדפנותיה, נראה שאין כאן בעיה של הטמנה. כמו כן, אם ניכר שזה צידנית ויש ידית למכסה, נהגו שאין לחשוש בזה לאיסור אוהל ומותר לסגור בשבת.

מקורות:

ראה ארחות שבת פרק ט סעי' כ ובשם החזון איש. וראה עוד שם פרק ב סעיף עו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם הכלי-מזון/משקה
    -כן נוגע בדפנות הצידנית,
    חיוני להשיג צידנית גדולה יותר ?
    -האם קיימות כאן מגוון דעות בנושא הזה? -וזה רק הידור להשיג צידנית שגדולה יותר מהכלי שמכניסים לתוכה באופן ניכר ?
    -או שזאת חובה לכתחילה להקפיד בזה ?

    ובנושא ה-אוהל:
    אז בעצם כשניכר שהצידנית היא צידנית שמירת קור,
    ולמכסה כן קיים ידית,
    -אין צורך בקיום צירים-שמחברים את המכסה לקופסאת-הצידנית באופן-קבוע, – ומותר להסיר את המכסה לחלוטין בשבת, ולאחר מספר-שניות/דקות להחזיר את המכסה חזרה ולסגור את הצידנית ?

    תודה,

  2. ראשית חשוב לציין, אנחנו מדברים רק על שמירת חום! שמירת קור אינה אסורה בשבת בשום מצב!
    אם נוגע בצד אחד זו לא בעיה, הבעיה כשנוגע מכל צד.
    אין צורך בקיום צירים.