שבת

שאלה:

שלום וברכה: האם מותר בשבת לשים סימניה בספר במקום שסיימתי? אני שואל מצד הכנה ליום חול.

תשובה:

שלום וברכה

מותר לשים סימניה, זה לא מעשה של הכנה אלא הנהגה שגרתית כשאדם קורא שהוא מסמן לעצמו הין הוא אוחז, ידועים דברי הגרש"ז אויערבך שאדם שהולך עם סידור לבית הכנסת רשאי להחזירו וזה לא הכנה למחר אף שאינו זקוק לו היום, כי כך סדר לקיחת הסידור לבית הכנסץ, הנהגה שגרתית אינה הכנה אלא רק פעולה מכוונת נוספת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה! ואם אני רוצה מחר להתחיל פרק אחר מותר לשים שם את הסימניה? ועוד שאלה: האם שטיפת מברשת שיניים לאחר השימוש גם מוגדרת כהנהגה שיגרתית?