עונש לצדיק על מיעוט עוונותיו

שאלה:

שלום
האם באים בדין וחשבון גם עם צדיקים אם יש בעקביהם מעט עבירות? האם גם הם עוברים מירוק? או שהם ישר נכנסים לגן עדן ?
תודה.
תחזקנה ידיכם.

תשובה:

שלום וברכה

אחת התשובות הידועות על שאלתו הידוע של ירמיהו איך מצינו בעולם הזה צדיק ורע לו?! השיב הרמב"ן, שהמדובר הוא בצדיק שאינו גמור, כלומר שיש בידו מיעוט עוונות, וכיון שעוונותיו מועטים, הוא זוכה לכפר עליהם על ידי יסורים בעולם הזה, שזה הרבה יותר קל מבעולם הבא. כך שודאי יש צורך למרק הכל, השאלה איך היכן וכיצד, מסורה בידי שמים…

שנדע רק טוב.