מה צריך לספר בשידוכים

שאלה:

שלום וברכה,
בחורה בשידוכים, אבחנו אצלי משהו שנקרא "שחלות פוליסיצטיות" זו לא איזו מחלה חלילה אבל כן תסמונת שכיחה שיש להרבה נשים שגורמת לשיבוש במחזור החודשי, הוסת לא תמיד סידרה ומגיעה כל חודש, כך שההשלכה של זה- שאם אין ביוץ כל חודש לוקח יותר זמן אולי להיקלט להריון. מה הדין בנושא זה לענייני שידוכים? האם יש חיוב לספר למשודך רצוי או לא?

תשובה:

שלום רב,

לעניות דעתי אין צורך לספר דבר כזה בשידוכים. זה לא נחשב למום או חסרון שיש לספר. אגב, צריכים לדעת שבאופן עקרוני אם מום שלא היה ידוע לפני כן שעשוי לגרום לקידושי טעות או לספק קידושי טעות זה לא משנה אם האישה ידעה לפני כן ולא סיפרה או שלא ידעה כלל, (בשו"ת אגרות משה רק כתב שלעיתים מום שהאיש או האישה ידע/ה ולא סיפר/ה קודם לכן עשוי לגרום לכך שהצד השני לא ימחול על המום) ולכן ברור שמקרים כאלה ודומים לאלה ישנם כל יום כך שזה ברור שאין בזה כל חסרון או בעיה בקידושין.