לימוד גמרא או מקרא?

שאלה:

שלום וברכה,
אני חוזר בתשובה שכרגע עדיין נמצא במסגרת חילונית, מה שנותן לי חיות בכל יום זה הלימוד תורה היום יומי בלי זה אני כלום בעבודת ה'.
שמעתי שחשוב מאוד לשלב וללמוד גם גמרא ביום יום. אני מצליח ללמוד גמרא מהדורת שוטנשטין בהבנה וגם אחרי הלימוד בגמרא שוטנשטין, אני צופה בשיעור של הרב זמיר כהן שליט"א (יו"ר ארגון הידברות) שמסביר ומבאר את הגמרא שאני לומד, כך שאני לומד את הגמרא בהבנה ב"ה.
רציתי לשאול את כבוד הרבנים, מה עדיף לי יותר ללמוד כרגע – גמרא או חומש על הפרשה? הסדר יום שלי מחולק ללימוד ההלכה וללימוד גמרא או מקרא. אך אני לא מסוגל ללמוד את שלושתם ביום אחד, ולכן רציתי לשאול במה עדיף שאתמקד עכשיו – גמרא או חומש? אציין שבשבת קודש אני בכל מקרה לומד על פרשת השבוע קצת כי יש לי יותר זמן.
תודה מראש לכבוד הרבנים!
אציין שאני בן 16

תשובה:

אם אתה מצליח להבין את הגמרא, זה מצויין!!! בשבת תשקיע בלימוד הפרשה.

בהצלחה רבה מאוד!