כפירה אצל גויים

שאלה:

איזה גוי מעשיו יותר חמורים, גוי אתאיסט שאינו מאמין כלל במציאות של אלוקים ולא בשום דת, או גוי נוצרי אדוק שמאמין באלוקים אך גם כופר ומאמין רח"ל באותו האיש?
ואם יהיה עלי במסגרת עסקי לקשור קשרים עסקיים עם גויים, מאיזה סוג יותר להתרחק?

תשובה:

יש מחלוקת הפוסקים אם בני נח הוזהרו על השיתוף, אבל הם ודאי הוזהרו על האמונה בה', אז מסתבר שאתיאיסט זה יותר גרוע, אבל אין לזה קשר עם קשריך העיסקיים, אל תערב אמונות בעסקים, לא מדברים על זה ולא עוסקים בזה וזהו, בפרט אם אתה לא חושב שתשכנע באמת מישהו…

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אגב העלאת הנושא הזה על ידי השואל הנכבד אנצל הזדמנות זו ברשותכם לברר וללבן את הסוגיה הזו. מאז ומתמיד התקשתי בסברת הפוסקים שפוסקים שגוי לא מצווה על יחוד ה’ ולא מוזהר משיתוף. הכיצד זה יתכן? הרי בעצם האמונה בו יתברך זה שהוא ואין בלתו והוא בעל הכוחות כולם ואם יש שניים הרי שאף א’ מהם איננו בעל הכוחות כולם שכן כל אחד מהם ”זקוק” כביכול לחברו להיות לו לעזר ולאחיסמך דבר השולל את עצם מהותו.

  2. עבודה זרה בשיתוף אינה שתי רשויות, אלא קיום אמצעי חלילה בין האדם לבוראו, כמו אצל הנוצרים שמאמינים בא-ל אחד וכו'.