כלאי זרעים בחו"ל

שאלה:

האם מותר לשתול צמחים שונים באותו מקום בחו"ל – מינים שונים של ירקות מין אחד ליד מין אחר וכן גם בערבוביה. כגון צמחי עגבניה ליד צמחי קישואים או תירס ליד צמחי אפונה ועגבניה ועוד ירקות ליד ירקות אחרים וכו. האם יש הבדל בנידון בין בארץ ובין לחוץ לארץ?

תשובה:

איסור כלאי זרעים אינו נוהג בחו"ל, ראה שו"ע סי' רצז וברמב"ם כלאים פרק א. רק כלאי אילנו וכלאי הכרם.