ייחוד אם ובתה

שאלה:

שלום וברכה,
אני חרדי ברוך ה' גר עם אמא ואחות (הורים גרושים)
ויש לי חבר (גם הוא חרדי) שהוא מתגורר בצפון והוא עכשיו היה בפגישה עם המאורסת שלו, והוא לא יכול כרגע לחזור לישון בצפון,
והוא שואל מה עדיף האם להישאר לישון בבית של המאורסת או לבוא לישון אצלי בבית
ואצלי בבית זה איתי בחדר,
אחותי בחדר לבד ואמא שלי בחדר לבד
האם יש כאן בעיה של ייחוד או שהוא יכול לבוא לישון אצלי?

תשובה:

שלום וברכה,

אף שאתה נחשב שומר מבחינת יחוד, בלילה צריך שני שומרים ולא די באחד, ולגבי אם ובת נחלקו הדעות אם מותר להתיחד עמן או שאחת שומרת על השניה, ראה נטעי גבריאל כא, יג, שמביא דעות חלוקות בעניין, ממילא יש כאן ספק איסור. יתכן שאם החדר יהיה נעול והמפתח אצלך חבוי זה יהיה מותר.