טעה בתפילת שבת האם צריך לחשוש?

שאלה:

בס״ד
לכבוד הרבנים שליט״א
חליתי בקורונה לפני 10 ימים וכמו כן אני חולה קרוהן חמור , הייתי מאוד עייף ביום שישי האחרון וטעיתי בתפילת שבת ובמקום לומר אתה קידשת התחלתי כמו בחול- וסיימתי כמו בחול כמו שההלכה אומרת(ז״א חונן הדעת והמשכתי צאתה קידשת)ביום חמישי הקרוב בעזרת השם אני אמור לעבור ניתוח קריטי בקיבה… אני מודע למה שכתבו האחרונים שמי שטועה בתפילת שבת עליו לדאוג ולחשוש כל השבוע… האם עליי לדחות הניתוח? יש לציין שאני כבר בשלבי ההכנה לניתוח ודחייה תהיה דבר לא פשוט.
ראיתי את הביאור של מרן הרב קנייבסקי שרק אדם שלא ידע ששבת צריך לחשוש אך אדם שהתבלבל מסיבה אחרת אין לחשוש… למעשה מה עליי לעשות האם יש דרך לתקן?
המון תודה

תשובה:

אין צורך לחשוש בכלל, דברי הגר"ח קנייבסקי מקובלים וידועים ואינם חידוש, כמו כן בס' תולעת יעקב נקט שהסימן הרע קיים רק בתפילת מוסף, ובכל מקרה כאשר אדם מרגיש כך אם לא יטעה זה חידוש…

שיהיה רפואה שלמה במהרה, ותבשר תמיד בשורות טובות!