הנחת תפילין או שמירת פאת הראש?

שאלה:

ישראלי שרחוק מהיהדות עד כה,
ואני מנסה לקרב אותו,
-מסרב בתוקף לאי-גילוח פאות וזקן,
ולקיום הנחות תפילין.
-הוסיף לאחרונה ש-1 מה-2,
הוא מסכים לנסות לתקופה,
אבל לא את 2 הדברים,
דהיינו:
או שלא יגלח פאות וזקן, ולא יניח תפילין,
או שכן יגלח פאות וזקן, אבל כן יניח תפילין.
-ושואל אותי: מה יותר חשוב להקפיד ביומיום?
-מה לענות לו?

תודה,

תשובה:

שלום וברכה

אני לא בטוח שכדאי לדרג… אפשר לעשות דיונים ולהגיע למסקנה [מצד אחד זה עשה וזה לא תעשה, ומצד שני, בגילוח שלא בתער יש אומרים שגם אם מסירים את הפאות לגמרי אין איסור, אלא השו"ע כתב להחמיר, אז מסתבר שעדיף התפילין, ככל שאינו עושה בתער], אבל לא בטוח נכון שאנחנו נהיה אלו שמדרגים לו מצוות, אתה תדבר איתו על חשיבות הדברים, מעלת התפילין שהם ממש צינור קשר בין בורא עולם לעם ישראל, בתפילין של ה' כתוב מי כעמך ישראל גוי אחד בארץ, וחשיבות שמירת הפיאות שאסרה תורה לגלחם, והוא יעשה את הטוב בעיניו. ברגע שאנחנו מתחילים לעשות לו דירוג אנחנו כביכול אומרים שזה חשוב וזה לא חשוב…

אולי אתה יכול לומר לו שיעשה מה שהוא הכי מתחבר אליו כי זה יסייע לו להתמיד בדבר.

אמנם אם נראה לך שכל זה לא ילך איתו, תדבר על התפילין, ראשית מחמת הסיבה הנ"ל זה נראה לי עדיף, שנית זה ישפיע עליו הרבה יותר ויגרום לו לקיים עוד מצוות. יהודי שמניח תפילין הוא כבר אדם אחר לגמרי…

בהצלחה