איסור מחוסרי אמנה במכירת דירה

שאלה:

היינו במשא ומתן עם קונה למכירת הדירה שקיבלנו בירושה מההורים. סגרנו על מחיר מסויים. ופנינו לעו"ד שיטפל בעניין וגם הקונה פנה לעו"ד שלו. בכל שלב לא חתמנו על שום חוזה או זיכרון דברים. העניין נמשך כחודשיים מכל מיני עיכובים של העברת הטאבו על שמנו. ובינתיים הדירות עלו ונראה לנו שנוכל לקבל סכום יותר גדול על הדירה. השאלה אם אנחנו יכולים לחזור בנו מן המכירה או לדרוש מחיר יותר גדול.
בברכה רבה.

תשובה:

שלום וברכה,

כל עוד לא נחתם חוזה או זכרון דברים מותר לכם להתחרט מהמכירה, ולנסות למכור לאחרים או לבקש מחיר גבוה יותר מהקונים הנוכחיים.

בהצלחה.

מקורות:

כאשר סיכם בדיבור עם חבר שיקנה ממנו חל עליו דין של מחוסרי אמנה, כיון שחברו סמך על דבריו שיקנה ממנו. אולם אם השתנה המחיר נחלקו הפוסקים אם יש איסור של מחוסרי אמנה ויש להקל בדבר ראה כאן בהרחבה.

בנוסף, שמעתי בשם הגאון הרב שפרן שליט"א שברכישת דירה לא שייך איסור של מחוסרי אמנה, היות ומדובר בעסקה גדולה, ואנשים חוזרים בהם מלקנות או למכור, ולכן אין סמיכות דעת כל עוד לא חתמו ביניהם. ולכן לכו"ע אין איסור לחזור בדירה שזה עסקה גדולה מאוד.