ישיבה על ספה יחד עם אשתו נדה

לכבוד הרבנים שליט"א
כשהאשה נדה, האם מותר לזוג לשבת על ספה אחת כשיש רווח של עוד מושב ביניהם?

תשובה:

מותר לשבת יחד על הספה, ויש שהקלו בזה גם כשהספה רכה ומרגישים את הספה שוקעת מחמת ישיבת בן הזוג. אולם אחרים הקלו רק כאשר כל אחד יושב על כרית נפרדת.

מקורות:

הרמ"א בסי' קצה סעי' ה הביא מהמרדכי שאסור לשבת יחד על ספסל המתנדנד, וכן הביאו שם מדברי התרומת הדשן, ובטעם הדבר נאמרו שם שני פירושים כמובא בש"ך ועוד מנושאי כלי השו"ע, או שעל ידי הנדנוד נחשב הדבר כנגיעה, או שמדובר באופן של טיול יחד, ולמעשה נהגו להחמיר כשני הפירושים. אבל ראה בס' משמרת הטהרה ח"ב עמ' שלא בשם הגרש"ז אויערבך, שלא אסרו בזה אלא כשהספסל מתנדנד ממש, אבל מה שמחמת רכות הספה מרגישים אחד בישיבת השני, אם אין הדבר נובע מנדגנוד הספה והיא עומדת יציב על הקרקע, אין בעיה. אמנם בס' פתחי מגדים פרק ג סעיף לח הביא שיש להחמיר כאשר מרגישים אחד בישיבת השני, ואין להקל בזה אלא כשהספה מורכבת מכריות שונות וכל אחד יושב על כרית אחרת ולא מרגיש בישיבת השני.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בתשובתכם דנתם רק מצד טעמו של הש"ך שהאיסור הוא מצד נדנוד. אך בתה"ד מבואר שעיקר האיסור תלוי בטעם ש"דרך האוהבים להתקבץ יחד" ולכאו' אין לך ספסל שדרך האוהבים להתקבץ בו יותר מספה, וא"כ לענ"ד יש מקום גדול לאסור
    ?