נתינת משקה בכלי שני בשבת

שאלה:

בשולחן ערוך סימן שיח סעיף יב משתמע בבירור שמותר ליתן צונן לתוך חמין שבכלי שני. האם ההיתר הזה תקף גם במצב שבו המים בכלי השני רבים מאוד וחמים מאוד, והצונן הניתנים לתוכן מועטים ביותר, כך שהצונן יוחמו עד שיעור יס"ב? תודה, יצחק

תשובה:

ככל שמדובר במים, מותר, ראה משנה ברורה שם ס"ק פא. לגבי חלב יש בזה מחלוקת ידועה, ראה שביתת השבת מבשל ס"ק ע שיש שנקטו שחלב הוא קלי הבישול שמתבשל בכלי שני, אולם כידוע השו"ע הרב  סעי' יב הקל גם בשאר משקים, וכן דעת הפרי מגדים ס"ק טו.