שילוב ידיים בתפילת הלחש

שאלה:

שלום כבוד הרב,
האם מותר להתפלל תפילת לחש עם ידיים שלובות? (אין אני מתכוון לשילוב אצבעות הידיים שידוע שע"פ הסוד יש להיזהר מזה, אלא רק שילוב הידיים).

תשובה:

שלום וברכה

שילוב ידים כדרך בני אדם נינוחים זו לא התנועה המתאימה לתפילה, אותה יש לומר בהכנעה.

מקורות:

שולחן ערוך אורח חיים הלכות תפילה סימן צה

סעיף ב

צריך שיכוף ראשו מעט, שיהיו עיניו למטה לארץ, ויחשוב כאילו עומד בבית המקדש, ובלבו יכוין למעלה לשמים.

סעיף ג

מניח ידו על לבו כפותין, (פירוש כקשורין) הימנית על השמאלית, ועומד כעבד לפני רבו, באימה, ביראה ובפחד, ולא יניח ידיו על חלציו, מפני שהוא דרך יוהרא (וע"ל ריש סי' צ"ז).

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום הרב,
    המשנ"ב שם פסק שהכל כמנהג המקום. והבית יוסף הביא שמנהג אדום לשלב ידיים. ואני חושב שגם כיום שעומדים לפני גדולים אכן משלבים ידיים להורות על שתיקה וקבלת הדברים ללא התנגדות. מה הרב אומר?