נדר

שאלה:

שלום
אם אמרתי ברגע שיש מוכר בחנות לא אכנס? האם נחשב לנדר?
ואם קניתי באותו החנות בגד האם אני יכולה להנות ממנו??
תודה.

תשובה:

אם אמרת זאת באופן הנראה כהחלטה של ממש ולא כאמירה סתמית שכל שומע מבין שאינו רציני, זה בהחלט נדר.

אבל מותר להשתמש בבגד.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. יש כאן ענין של דבר מצוה, כוונתה היתה ענין של צניעות. אינני יודע באיזו חנות מדובר אבל אני מבין שראתה בזה פגם בענין זה שיש מוכר בחנות בגדי נשים.

  2. אדם שאמר ביום חמישי בבוקר "נודר לא לעשן יומיים וחצי " האם יוכל לעשן במוצאי שבת ?שהרי גם ככה שבת אסור לו לעשן אז אולי נגיד בדבריו שיומיים וחצי, בזמן שמותר לעשן בו ? תודה לכם.