לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שניים מקרא ואחד תרגום בין השמשות

שאלה:

האם מותר לקרוא שנים מקרא ואחד תרגום בבין השמשות האם אז גם הדינים שולטים או שבבין השמשות זה עוד לא זמן דין

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה זה תלוי המחלוקת הידועה בענין זה לגבי אמירת תחנון בבין השמשות. במשנה ברורה בסי' קלא ס"ק יז כתב שבין השמשות נהגו ליפול, עד 13 דק' לאחר השקיעה הוא עדיין בין השמשות, אולם מנהג ירושלים היה להחמיר בזה משום שחמירא סכנתא מאיסורא, ראה הליכות שלמה פרק יג אות ד בשם הגרש"ז אויערבך וראה תשובות והנהגות ח"ג סי' נג, שכך מנהג ארץ ישראל.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. עי' בספר אמרי פנחס שרבי פנחס מקוריץ אחז שאם מתחילים לקרוא תורה שבכתב לפני השקיעה,אז אפשר להמשיך לקרוא.-ובפרט שלא מדובר חלילה באיסור,וגם הרי לפי שיטת ר"ת ודעמיה הרי זה עוד וואדי יום,ואכן כמו שהרב פנחס מקוריץ אחז,הרי כך התוס' הברכות בתירוצם השני אחזו לגבי בלעם,- לכן ביחד עם מה שכתב כבוד הרב שליט"א, נראה לכאורה שיש על מי לסמוך,מה עוד שבאם קוראים ביחד עם התרגום ומבינים בכך את הפסוק הרי יש שלכתחילה התירו כך ללמוד בלילה עם פירוש.