מכשיר סיפאפ בשבת

שאלה:

שלום רב
כתבתי שאלה לאחד הרבנים שליט״א על שימוש במכשיר סיפאפ בשבת בגלל דום שינה חמור. כתב לי הרב להניח את המסכה עם עוד אדם מבני הבית כדי שיהיו שניים מניחים ולא יהיה איסור דאורייתא. מה הכוונה ששניים יניחו אם אפשר לבאר לי מה לעשות פרקטית. תודה.

תשובה:

ממש כפשוטו. יש כלל בהלכות שבת ששנים עשו פטורים, כלומר שאם הדרך הרגילה להניח מסכה זו היא על ידי אדם אחד, כאן שנים יאחזו בה ויניחו אותה במקומה, ומלאכה הנעשית על ידי שנים אין בה חיוב חטאת.

רפואה שלמה

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. בהפעלת מכשיר סיפאפ אין איסור מהתורה אלא מדרבנן לרוב הפוסקים ששימוש בחשמל אינו איסור תורה.
    אגב למה אי אפשר לכוון שעון שבת מערב שבת ובשבת להצמיד את המסיכה לפנים מספר דקות לפני שמתחיל השעון לעבוד?
    גם פתרון