כמה שאלות

שאלה:

כבוד הרב מראש מתנצלת על כל השאלות .
שאלתי אם במצבי ( שבוע 39+3) מחוייבים במצוות עונה וכתבת שלא . לבעלי זה קשה ואתמול ביקש כמה פעמים וגם שלשום ויודעת שיבקש גם היום.
האם מבחינת טהרה אין לחשוש שפתאום אולי יצא דם או אם לפעמים מרגישה תחושות של הרגשה( זיבת דבר לח או כאילו המקום נפתח) או חוששת מצבע מסויים( לדעתי זה מה ocd) .
או לחשוש מנדרים כשסירבתי לו ואמרתי שכבר קשה לי וכואב לי באיזור.
2. גם כבר שאלתי על ניצול ימי מחלה כשיש צירים אפילו מדי פעם . הצירים נעלמו . אני מרגישה אחת להרבה זמן ציר ( נראה לי מדומה ואולי גם לפני זה היה צירים מדומים אך תכופים) עכשיו כמעט ולא מרגישה. עדיין יכולה לקחת מחלה כשכבר נהיה קשה מיום ליום . לפעמים מרגישה שקשה עם עצמי כי אני לא זקוקה כל הזמן למנוחה ולשכיבה אבל כן נהיה קשה מיום ליום.
3. אני משתדלת לאכול חלב ישראל ואתמול הכנתי מאכל עם שמנת שמסתבר שהייתה בכשרות רגילה של תנובה . לקחתי ביס ותוך כדי נזכרתי שלא בדקתי את הכשרות , בלעתי את הביס ואחר כך ראיתי שהכשרות הייתה רגילה ומאוד הצטערתי על כך שלא ירקתי ובלעתי את הביס וחששתי שאולי גם הפרתי נדר. בעבר עשיתי על כך התרה אך המשכתי לאכול חלב ישראל ולומר זאת בפה שאוכלת חלב ישראל . לחשוש מנדר ?

תשובה:

1. מותר ואין לחשוש.

2. אפשר לנצל ימי מחלה.

3. אין לך בכלל ענין של נדרים, אבל להבא אין לאכול מכשרות שאינה מהודרת.

יום מבורך.