הלכות נידוי וחרם כנגד שופט

שאלה:

שלום רב, הגשתי בקשה לפסילת רשמת בבית משפט שלום וציינתי שלדעתי הרשמת מטה משפט בכוונת זדון. הרשמת דחתה את הבקשה לפסילה וטענה כי אינה מטה משפט. על פי ההלכה שופט שמטה משפט יש להטיל עליו נידוי וחרם. על פי הרמב"ם, הלכות ת"ת, פרק ו' ,אסור לי להיות בקרבת הרשמת: אין יושבים בתוך ארבע אמותיו .השאלה: האם עליי לוותר על התביעה או ההגנה ולא להתייצב בדיון בפני הרשמת .מציין כי לדעתי היא מטה משפט בזדון. תודה

תשובה:

שלום וברכה,

הזכרת את דברי הרמב"ם אחד, אבל שכחת רמב"ם הרבה יותר חשוב: "כל הדן בדייני עכו"ם ובערכאות שלהן אף על פי שהיו דיניהם כדיני ישראל הרי זה רשע וכאילו חרף וגדף והרים יד בתורת משה רבינו" (רמב"ם הלכות סנהדרין פרק כו הלכה ז ). וכ"ש בבית משפט שדנים בו כדיני הגויים, וכ"ש שמדובר ביהודיים שדנים לפי חוקי הגויים שאסור לתבוע בעכראותיהם. ולכן אם אתה התובע אסור לך להמשיך את הליך התביעה בבית משפט. ואם אתה הנתבע מותר לך להגיש כתב הגנה כדי להגן על עצמך.

בהצלחה.