האם הרבה דם נחשב כתם או דם וסת?

שאלה:

מה שקוראים "כתם" ואומרים שכאשר אין הרגשה אז דינו ככתם, האם מדובר גם כאשר יוצא המון המון דם, שזה ודאי דם הוסת (מחזור)?

בעצם השאלה אם נניח יצא המון דם על תחתון צבעוני, האם נאמר שהיא טהורה?
או שכל מה שאומרים "כתם" הכוונה למיעוט דם ולא לעצם זמן המחזור ששותת דם.

לדוגמא:
יוצא המון דם ונראה על האסלה או התחתונית, או על בגד צבעוני שבכל המקרים הללו אומרים טהורה, אבל האם מדובר גם כאשר יוצא המון דם (ולא היתה הרגשה)

שזאת גם שאלה
שאלה ב:
הרגשה יש כמה דיעות מה מתכוונים, ויש דעה שאומרת שהכוונה לתחושה שלפני ביאת מחזור, האם לא חשים לזה?

תשובה:

שלום וברכה

1. הערה נכונה וידועה, בודאי שדימום אינו כתם ובמחזור אין היתר של בגד צבעוני, השאלה היכן הגבול, ובס' ארחות טהרה של הרב כהנא הביא שגדולי המורים היו רגילים לומר שכתם דמי ממש שגודלו כשלוש אצבעות זה כבר לא כתם.

2. אין דעה כזו. יד שעה שהרגשה כזו עשויה להקבע ולהחשב כוסת הגוף, אבל זו אינה הרגשה.