לקבל החזר כפול עבור קורס הכנה ללידה או בית החלמה

שאלה:

שלום,
רכשתי קורס הכנה ללידה בסך 650 שח
נאמר לי שניתן לקבל החזר מבי"ח בסך 600 ש"ח וגם ניתן לקבל החזר מקופ"ח כ75% בסך הכל יוצא שאם אני פונה לקבל החזר משני הגורמים אז אקבל סכום גבוה יותר מהסכום שהוצאתי,
אציין שבי"ח וקופ"ח לא מתנים ההחזר באי קבלת החזר מגורם אחר (ויש הטוענים כי הם יודעים שאנשים מקבלים החזרים מגורמים שונים, אך לא אכפת להם, כי מטרתם בס"ה למשוך את היולדת ללדת אצלם.) אשמח לקבל תשובה האם מותר לעשות כך.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

מותר לך לקבל מימון כפול – מבית חולים ומהקופ"ח – ובתנאי שאכן שאין תנאי שאוסר לגבות משני מקומות.

בהצלחה.

מקורות:

מותר לקבל החזר כפול עבור קורס הכנה ללידה או לבית החלמה וכדו', ראיה לדבר מדברי המשנה כתובות קא, ב שאם התחייב לזון את בת אשתו ואח"כ נישאת אשתו לאחר ומקבלת מזונות מהבעל השני, אחד זן ואחד נותן דמי מזונות. מוכח שלמרות שמקבלת מזונות מאדם אחר חייב הבעל הראשון לתת דמי מזונות, ומוכח שמותר לקבל מימון כפול אם יש התחייבות מהקופ"ח לשלם על הבית החלמה, כיון שהקופ"ח והבית חולים התחייבו ללקוח מותר ללקוח לממש את ההתחייבות פעמיים.

ראה עלון המשפט גיליון מספר 29 גבי עובד שהולך ברגל ודורש דמי נסיעות.