למי שייכים הכספים של בני שגר בבית

שאלה:

מה דין כספים ועד איזה גיל שייך לאבא, ז"א כסף שקיבל מתנה, או כסף שמרוויח מעבודה, או כסף שמקבל מהמדינה בנוי יארק, וגם האם יש נ"מ בילדים חורגים ז'א של אשתי מנישואים קודמים?

תשובה:

שלום וברכה,

במציאה תיקנו חכמים שהמציאה שייכת לאב. אבל בן הסמוך על שולחן אביו או שקיבל מתנה או שקיבל מענק מהמדינה, הכסף שייך לבן ולא לאב. ובילד חורג אף המציאה שייכת לבן ולא לאביו החורג.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע סימן ער סעיף ב. וגבי מתנה כתב הרמ"א שבבנו גדול הסמוך על שולחן אביו שייך לבן ובבן קטן שייך לאב, וביאר הסמ"ע שדעת הנותן שיינתן לאב. ומוכח שאם דעת הנותן שיהיה לבן, הרי זה שייך לבן.