לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

כמה שאלות

שאלה:

שלום כבוד הרב ,
אתמול הייתי עם צירים שלא התפתחו ללידה . אני חשבתי שכן יקדמו אותי ובסוף לא. שאלתי ואמרת לי שזה בסדר לקחת מחלה על אותו יום. כתבתי שהצירים תכופים , בבוקר לא היו תכופים כל כך (10-15 דק)אך כבר לא הלכתי לעבודה ובאמצע היום שנהיו קצת יותר תכופים הלכתי למיון יולדות בערך ב 13:30-14:00..ביקשתי חופש מחלה .
בינתיים מהערב אתמול המרווח בין הצירים נהיה גדול בהרבה וממש לא סדיר לעומת אתמול . רק פעם בכמה זמן יש ציר .
היום אני ביום חופשי ולא לקחתי מחלה.
השאלות:
1. על אתמול זה בסדר שלקחתי מחלה ?
2. אם עדיין לא מתפתח עדיין יכולה לקחת מחלה עד הלידה, אם רק פעם בכמה זמן יש ציר ?
אציין שאתמול כבר הפניתי את ההורים למחליפה והכל מתנהל כבר מולה . אם זה משנה את התשובה.
3. האם בשלב כזה עדיין מחויבים במצוות עונה ? והאם בכלל כדאי ונכון מבחינת טהרה ביחסי אישות ? אתמול התלבטתי והתחמקתי הרבה מבעלי גם במגעים אחרים אך לא אמרתי לו כלום לגבי מצב הטהרה שלי מחשש נאמנות האשה .
אתמול רק כן אמרתי לו שכשיש צירים סדירים כל 5 דק זה אוסר ושאני לא בטוחה לומר אם אצלי זה לגמרי סדיר. יכול להיות שאמרתי שזה שאולי זה כן סדיר או מתחיל להיות סדיר כשהרגשתי כל 4 דק. לחשוש מנאמנות האשה ? לא זוכרת בדיוק את הניסוח.
תודה רבה מראש!

תשובה:

שלום וברכה

1. זה בסדר גמור. את לא אמורה לצאת לבית החולים ישר מעבודה…

2. אפשר בהחלט.

3. כשמרגישים כך לא חייבים, אבל אין כאן חשש "נאמנות האשה".