לימוד קבלה – ממי ומתי?

שאלה:

האם מותר ללמוד קבלה מפי מספר רבנים. תודה

תשובה:

שלום וברכה

קשה למצוא רב אחד שניתן לקבל מפיו בתורה נעלמת זו, ואתה כבר מצאת כמה רבנים… מה שהכי חשוב בענין זה, הוא לדעת שיש שני תנאים ללימוד קבלה: 1. שאין ללמוד אלא רק מי שמילא כרסו בש"ס ופוסקים, והסיבה לכך היא לא רק מצד סדרי קדימה, אלא משום שמי שלא הורגל מאוד בחשיבה מופשטת, בלימוד מעמיק בעיון של גמרא ופסוקים שנים רבות, עלול להכשל בהגשמה ובהבנת דברים עדינים משלים דקים, באופן שגוי, ובעצם להכשל בעיקרי אמונה. 2. ממי לומדים! רק תלמיד חכם הבקי היטב בש"ס ופוסקים, שלמד בנעוריו בישיבות הקדושות, והוא למדן ומעמיק המקובל על ציבור תלמידי חכמים מוכר, הוא הראוי לכך, וגם הוא רק בתנאי שהוא לומד את חכמת הקבלה כמו שלומדים את שאר חלקי התורה, לא עושה תיקונים וברכות ומיסטיקה וכסף וכו', רק לומד דברים לעומקם כמו שלומדים גמרא.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. השאלה היותר גדולה היא למה לך ללמוד קבלה? בשביל הגאווה? אם אתה מחפש לעשות נחת רוח לקב"ה, תלמד קודם כל הלכות, תדע מה לעשות ביום יום, ובמיוחד בשבתות וימים טובים.
    זה מה שה' רוצה, את הקבלה תשאיר לאחר כך, שלא תעשה יותר נזק.