בית כנסת עם מחיצה שאינה מספקת

שאלה:

שלום לרבני ההוראה אישה מנקה בית כנסת בהתנדבות לשם מצווה אין עזרת נשים והנשים מתפללות ביחד עם הגברים עם מחיצה קטנה מזיזות אותה הגברים רואים את הנשים וגם לפעמים יושבים בקידוש ביחד שואלת האם מותר לה להמשיך לנקות את בית כנסת תודה לרבנים!

תשובה:

שלום וברכה

אם המחיצה אינה לכל הפחות 18 טפחים – קרוב למטר וחצי, היא פסולה לכל הדעות. מותר לנקות את בית הכנסת אבל אין להתפלל שם, וככל שהכוונה היא לשם מצוה, נראה לי שכדאי למצוא מקום טוב יותר לקיים בו מצוה זו…

בהצלחה