שתי רשויות / ברכת אבות

שאלה:

שלום כבוד הרב,
1) מי שאמר פעמיים "ברוך אתה ה" או פעמיים "מודים" בתפילת שמונה עשרה האם יצא ידי חובה [כלומר האם כל העניין הזה שנראה כמתפלל לשתי רשויות מעכב] ?
נפקא מינה לאדם שמגמגם או לא מבטא טוב את האותיות לעניין דיעבד אם יצא.

ב) מאיפה מגדירים את תחילת ברכת האבות ? מאלהינו ? מהאל הגדול ?

נפקא מינה גם לאדם שלא מבטא כדקא יאות ורוצה לחזור על המילה.

תשובה:

שלום וברכה

בודאי שיצא ידי חובה. ברכת אבות מתחילה במילה ברוך, אבל חשוב מאוד לומר, גם אדם שמגמגם ואינו מבטא כראוי אינו חייב לחזור, אפילו בקריאת שמע אמרו חכמים קרא ולא דקדק באותיותיה יצא, יש לומר נורמלי ורגיל והכל בסדר. יש להזהר מאוד מסוג של חרדה סביב אופן ביטוי התפילה, כשנכנסים לזה, זה עלול להתפתח לדבר חסר שליטה המעיק מאוד. מתפללים נורמלי בקצב ובצורה רגילים והכל בסדר.

ברכה והצלחה.