ראש דשא בשמיטה

שאלה:

האם מותר להכין יצירה של ראש דשא בשנת השמיטה?(שמים גרביון על צנצנת פתוחה, שמים זרעים בתוך הגרביון, ממלאים נסורת, קושרים את הגרביון, מוציאים מהצנצנת ומשקים, וגודל עליו דשא)

תשובה:

בודאי אסור. הרי ממש מצמיחים כאן דשא…

ערב מבורך.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אני די בטוח שהכוונה בתוך הבית!
    יש כאן תרתי דטיבותא להקל:
    1. רוב הפוסקים מתירים גידולים בבית תחת קורת גג
    2. זה לא נחשב גידולי עפר

  2. כיון שהירושלמי מסתפק אם מותר לשתול בתוך הבית, נהגו להחמיר בזה במלאכות דאורייתא, לאפוקי השקייה.
    החזון איש החמיר בכל דבר המגדל כמו עפר.

  3. כבודו כותב "נהגו להחמיר" ואני יודע שמי שמחמיר במלאכות דהורייתא בשמיטה תחת קורת גג ומחיצות מחמיר גם שלא לצרוך חשמל מרשת החשמל בשבת אלא רק מגנרטור.
    ומחמיר לעשר כל דבר כולל קוקה קולה מחמת הספק.
    ומחמיר בכיפור ובתשעה באב לא לנעול נעל נוחה למרות שאין בה פיסת עור אחת.
    כל הבתי הוראה שאני צמוד אליהם יומיום ומורים הלכה לבני אשכנז ולבני ספרד מודים להקל בזה.

  4. זה לא נכון,. כל מערכות הכשרות המהודרות, כגון הרב אפרתי ושארית ישראל, מקילים במצע מנותק רק בצירוף מכירה לגוי וכהוראת הגרי"ש אלישיב, אבל אני מסכים שהמיקל יש לו על המ לסמוך, וראה כאן מה שכתבתי בזה.
    https://din.org.il/2021/12/12/%d7%9c%d7%a9%d7%aa%d7%95%d7%9c-%d7%91%d7%a2%d7%a6%d7%99%d7%a5-%d7%a9%d7%90%d7%99%d7%a0%d7%95-%d7%a0%d7%a7%d7%95%d7%91-%d7%91%d7%91%d7%99%d7%aa-%d7%91%d7%a9%d7%9e%d7%99%d7%98%d7%94/