ספק הכשלה בלשון הרע מול שלום בית

שאלה:

שלום רציתי בבקשה לשאול , אם אני רואה שני משפחה, שמעון וראובן . ששמעון מעמיס על ראובן בשיחה על נושא מסויים וראובן כל הזמן מתעצבן כתוצאה מכך, ואני מהצד חושב שראובן מתעצבן כי מעמיסים עליו. האם מותר לי להעיר על כך לשמעון? הרי ברגע שאעיר כנראה ששמעון יאמר "כן! אתה רואה מה זה איך ראובן מתעצבן?!" ויתכן וירחיב ויאמר לשון הרע. מצד שני אם לא אגיד כלום הם יגיעו לידי ריב ויפגע השלום בית ואז שמעון כלל לא יוכל להעזר בראובן. וראובן בהחלט זקוק לעזרתו.

תשובה:

שלום וברכה

כל דבר אפשר לומר בצורה נכונה וחכמה, למה לומר תראה איך ראובן מתעצבן? אפשר לומר לו: ראה, אני רוצה ללמד אותך איך לדבר בצורה שתהיה נעימה לשומע, כאשר אתה מעמיס על אדם כל כך הרבה, הוא לא יהיה מסוגל לשמוע! כאשר אתה כלל לא מקשר את זה לראובן, אלא אומר חוות דעת אישית על אופי השיחה, זה לא גורם ללשון הרע.

בהצלחה