ספק הכשלה באיסור בשר וחלב

שאלה:

שלום!
1.האם מותר מעיקר הדין להביא לאדם חילוני מאכל בשרי כאשר ידוע לי מנסיון שיאכל אותו עם גבינה?
2.מה לגבי כאשר ההורה מבקש שאביא לו ? (בדומה להורה חילוני המבקש לחם אך אינו נוטל ידיו ואינו מברך ).
תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה

ככל שאתה יודע שהוא מתכוון לאכול את הבשר עם חלב בודאי אין לתת לו אותו, משום לפני עיור לא תתן מכשול.

גם כאשר מדובר בהורה, או בכל אופן בו הדבר יכול לבוא לידי איבה, לא הייתי מיקל בענין זה, אמנם ידועים דברי הגרש"ז אויערבך בענין זה לגבי חילוני שאינו מברך, אבל כמה נוכל להרחיב את היריעה גם לשאר איסורים, אינני יודע…