יורש שמת לפני המוריש

שאלה:

יורש שמת והניח אישה ובנים גדולים מי יורש על פי ההלכה?
יורש שמת לפני המוריש האם הירושה עוברת לבניו של היורש?
האם לאשתו של היורש יש חלק בירושה?
האם במקרה דנן יש משמעות לצוואה של היורש? נניח שכתב שצוואה שכל נכסיו יעברו לאשתו ומת לפני המוריש האם יש משמעות לצוואה? או שבכל מקרה בניו של היורש הם שיורשים?

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שמת הוא מוריש את נכסיו לבניו. לפי הלכה אשה לא יורשת אלא יש לה זכות של מגורים ומזונות מעזבונו של בעלה עד ליום מותה או עד שתתחתן עם בעל אחר.

אם הוא מת לפני המוריש שלו, בניו יורשים אותו והם עומדים תחתיו, והחלק שהוא היה אמור לרשת עובר לבנים שלו, ולא לאשתו כאמור לעיל שאין אשה יורשת מהתורה.

בצוואה הלכיתי שמקנה את כל רכושו לא נכלל את מה שיירש אחרי מותו, והירושה שירש אחרי מותו הרי זה ראוי ולא ניתן להקנות, ולכן הירושה עוברת ליורשי הנפטר.

בהצלחה.