התקנת התקן תוך ריחמי לא הורמונלי

שאלה:

האם דימום מחמת התקנת ההתקן מטמא יש לי ווסת קבועה ויש עוד שבוע עד התאריך לפני הטיפול הרופאה בדקה ולא היה דם אם אפשר להתיר מבחינת דם מכה?

תשובה:

שלום רב.

עצם הכנסת התקן תוך רחמי מטמאת את האשה אפילו לא ראתה דם, וכלשון חז”ל “אי אפשר לפתיחת הקבר בלא דם”. כלומר, עצם הכנסת ההתקן לתוך הרחם גורמת לפתיחת פי הרחם, ופתיחה זו מטמאת את האשה. כל הדינים נוהגים במקרה זה, המתנת חמישה ימים וכן ההרחקות.

מקורות:

ראה ס’ משמרת הטהרה חלק א עמוד מג.