קדושת שביעית באגוזי פקאן

שאלה:

לכבוד הרב שלום,
אגוזי פקאן שנקטפו- נאספו ביום שישי האחרון, פרשת שמות.האם קיימת בהם קדושת שביעית. תחילת הגדילה כבר היתה מזמן. מי שהביאה לי אותם לא יודעת לומר לי בדיוק מתי.
בנוסף, לפני כשנתיים, נאמר לי שגזמו מעץ זה חלק נכבד מהענפים, לא את הגזע אלה את רוב הענפים, בעקבות כך שהעץ הגיע לגובה מידי גדול, ולעץ לקח כמעט שנתיים עד שחזר להוציא פירות,( העץ עצמו כבר קיים שנים) האם יש בזה בעיה של ערלה?
אשמח לקבל תשובה בנושא.
תודה רבה, ויישר כוח.

תשובה:

אין חשש שביעית עדיין כלל, בשוק הסיטונאי יופיעו פקאנים בקדושת שביעית רק בחודש אלול, יתכן שבחצרות פרטיים יהיה קודם, אבל ממש לא עכשיו… אין חשש ערלה במקרה שציינת.