חילוקי דעות בין המוכר ללקוח אחרי שהתקינו את השיש

שאלה:

כבוד הרב,
במסגרת שיפוץ שעשינו בבית החלפנו מטבח וסגרנו עם חברת שיש סכום של 1450 למטר ושילמנו מקדמה על החשבון.

כעת לאחר ההתקנה נאמר לנו שמאחר ורוחב השיש מעל 60 ס"מ עליינו לשלם כפול על כל הפלטה של השיש.

אנחנו ממש נדהמנו, לא נאמר לנו כשסגרנו את העסקה שמשלמים כפול על רוחב מעל 60.

האם אנחנו צריכים לשלם או שמותר לנו להתווכח על כך ?

תשובה:

שלום וברכה,

כיון שהייתה טעות בקציצת המחיר יש לקצוץ מחיר מחדש. במקרה כזה יש לברר בשני מקומות שונים האם רוחב שיש שמעל 60 ס"מ מכפיל את המחיר. אם שני המקומות יאמרו שאין הבדל במחיר או שיש הבדל אבל לא מכפילים פי שניים לא ניתן לחייב אתכם בתוספת שהם מחייבים.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע סימן שלב סעיף ג-ד מבואר שאם יש אי הבנה בקציצת המחיר בין בעל הבית לפועלים יש לשלם לפי מה שמשלמים בשוק. וכמו כן במקרה הנ"ל אם הייתה אי הבנה או טעות במחירים וכבר התקינו את השיש יש לשלם לפי מה שמשלמים בשוק. על כן יש לערוך בירור אם הטענה שלהם צודקת ואז יש לקבוע את המחיר. וראה עוד בערוך השלחן סימן שלג גבי פועל שרוצה באמצע העבודה יותר מהסכום שקצצו, שיכול בעל הבית להטעותו ולהבטיח לו יותר, אבל אם הפועל טוען שטעה במחיר ואכן המחיר יקר חייב לשלם לו מחיר יקר.