נדרים

שאלה:

שלום כבוד הרב,
לפני שבת פרטתי שקל ושמתי צדקה , באמצע תפילה כלשהי אמרתי בלב שאחרי התפילה אתן לילדים לשים 10 אג' בלי נדר בקופת צדקה לכל ילד . אחרי התפילה כבר שכחתי ונזכרתי מאוחר מדי .
גם שבת שעברה התכוונתי לשים בעצמי לפני שבת סכום מסויים בלי נדר ושכחתי. עליי לחשוש מנדר?
בנוסף, שקית שהכנתי לתרומה בלי נדר ושמתי שם משהו שצריכה כי הוא שייך למשהו שיש לי בבית ( מקלות של אמבטיה לתינוק) לא הבנתי מה זה ושמתי יכולה להוציא ?? כמו כן, שקית עם דובים שמצאתי במחסן לא זכרתי אם רציתי לתרום או לא .
יש לי תנאי שהנדר לא חל רק כאשר נותנת בפועל את הצדקה , לא יודעת אם זכרתי את התנאי או לא . לגבי השקית של הדובים זה היה מזמן אך כמעט בטוחה שהיה לי גם תנאי כלשהו . יש לחשוש מנדר?

תשובה:

את הכסף שתיכננת לתת תתני, הרי מדובר בסך זעום ולמה לא, המקלות זה נראה נדר בטעות ואפשר להוציא, ובהסתמך על התנאי אין מה לחשוש, וכן לגבי הדובים.