חודש אדר א

שאלה:

שלום

עליי לעבור ניתוח בזמן הקרוב, כנראה בחודש שבט. האם יש ענין לדחות בשבוע שבועיים לחודש אדר א (האם אדר א נחשב כמו חודש אדר הרגיל שכתוב עליו שהמזל גובר ולעשות ניתוח בחודש אדר)?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

אדר זה מזל מבורך, אבל אין צורך לדחות, עשה בזמן שמתאפשר לך ושיהיה רפואה שלמה במהרה!

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. שלום
    א. האם מותר מבחינה הלכתית לערוך ניתוח בתאריך י"ד אדר א' (פורים קטן) או שאסור לעשות בו מלאכה וכד'?

    ב. האם כל המושג הזה שאנשים מחפשים שיום פלוני הוא יום טוב ויום אחר הוא יום רע וכד' כמו להגיד שיום ז' בחודש הוא יום רע ויום ל' הוא יום טוב וכד' זה בגדר איסור לא תעוננו ממש או שזה רק דברים בטלים אבל לא איסור ממש?

    תודה על תשובתכם

  2. בית יוסף סימן תרצז הכריע כדעת הסמ"ק ועוד שאין אסיור עשיית מלאכה בפורים קטן ושלא כדברי אבודרהם המובא בדרכי משה שם, גם הדרכי משה הזכיר זאת לגבי נשים. ובכל מקרה כאשר יש צורך רפואי איןלהקפיד.
    מה שהובא בפוסקים כסימן טוב ולהיפך, כמו אדר ואב, זה אמת, מה שלא הובא זה כלום.

  3. תודה רבה!
    שאלה נוספת – 6 שעות לפני הניתוח אסור לאכול ולשתות, ועד שייגמר הניתוח כולל התאוששות יגיע זמן חצות היום. יוצא שכנראה עד חצות היום המנותח יהיה לא יאכל ולא ישתה. האם זה בעיה משום שפורים קטן אסור בתענית? או שאיסור התענית הוא אם אדם נמצא בתענית עד סוף היום אבל אם עד חצות זה מותר? (מאמין שאחרי חצות (כלומר אחרי התאוששות) המנותח ישתה מים כך שלא יעבור יום שלם ללא שתיה.
    תודה!