הגרלה בשבת

שאלה:

לחלק מספר לילדי התהלים ומישהו בוחר מספר והמספר העולה זוכה האם זה אסור מטעם הגרלה

תשובה:

שלום וברכה

הגרלה כזו אסורה בשבת, מה שיש לעשות זה לחלק פתקים להגרלה שתתקיים בימי החול.

מקורות:

שבט הלוי ח"ט סיק עח. יש שהתירו לדבר מצוה, אבל אין להכנס בדוחק זה, עדיף לעשות באופן הנ"ל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כמו שכתבתם,לא נהגו לסמוך עך ההיתר לעשות הגרלה לדבר מצווה ולא שמעתי מי שמקל בזה..
    מה שכן,יש פתרון שלא מרגיש לי נוח אבל אני יודע שיש סומכים,לתת מספר ומי שעולה מספרו,נשאל שאלה תורנית,ואם ענה נכון על השאלה מקבל פרס (שאינו מוקצה כמובן).
    לא מרגיש לי חלק אבל יש סומכים בתהילים לילדים וכד