שינוי מהנחיות המעביד בענין קורונה

שאלה:

יש חברת משלוחים שמתנה עם הנהגים שחבשו מסכה. תכל'ס היום פחות מקפידים על זה ואם אדם מסתובב עם מסכה הוא פורש מן הציבור… האם יש להקפיד על כך או שאין עניין כמו"כ האם האיסור לשנות מדעת בעה"ב חל גם בגויים שהרי נפסק להלכה שזה לא גזל

תשובה:

שלום וברכה

בענין המסכה הנהג רשאי לנהוג כמנהג הציבור, אינני קובע מה צריך לעשות, אלא רק זאת שאין רלוונטיות להנחיות החברה בענין זה, כיון שאינו גורם להם כל נזק וזה ענינו הפרטי. לא שייך בזה ענין משנה מדעת בעל הבית. אם זה יכוללגרום נזק למעביד, נניח הוא יקבל על כך קנס או שאנשים ירתעו מלהזמין אצלו אז כמובן אין קמום לגרום נזק זה, העבודה מחייבת לעמוד בכל ההנחיות הקשורות לטובת החברה, אבל באופן שזה לא נוגע לחברה אין חיוב כזה.