אירוח בשבת

שאלה:

אני משכיר דירות אירוח לשבתות, אדם חילוני ביקש ממני את הדירה והוא מתכנן להגיע לדירה שעתיים לאחר כניסת השבת, האם להסכים להשכיר לו את הדירה?

תשובה:

ודאי אין להשכיר לו, איך אפשר להשכיר באופן זה את הדירה, לאפשר ולהכיר בכזה חילול שבת.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. סילחה על ההתערבות אך תורה היא וללמוד אני צריך. הרי בכמה תשובות כאן באתרא קדישא הדין כתבו הרבנים הנכבדים שליט"א שבעניין אורח שיבוא בשבת ניתן להקל אם מזמינים אותו לכל השבת או שיכול לבוא ברגל ולעניין השכרת בית דימיתם זאת לכלים שלא מיועדים במיוחד לאיסור ומדוע כאן זה יהיה שונה? למה שלא נתיר עם תנאי שיבוא מוקדם ומה שיקרה בפועל כבר לא יחשב מסייע?

  2. אין לדמות השכרה בשכר והם באים בשבת עצמה, לבין אירוח משפחתי שחש בו הרבה מאוד שיקולים כבדי משקל, והם באים לפני שבת והשאלה היא אולי לא ישמעו לנו לגבי החזור.

  3. ומה לגבי אולם שהבאתם בשם האגרות משה שכיון שזה לא מיוחד למעשה איסור מותר להשכיר למרות שיהיו ריקודים מעורבים? למה כאן זה שונה?