מזמורי קבלת שבת

שאלה:

ידוע ששת המזמורים (לכו נרננה וכו' כולל מזמור לתודה למנהג הספרדים) הנאמרים ברב קהילות ישראל בקבלת שבת הם נגד ששת ימי החול ימי המעשה , והלא בכל יום מימי השבוע יש שיר של יום לאותו יום ,יום ראשון לדוד מזמור וכו' ,א"כ מדוע נבחרו דוקא מזמורים אלה שעניינם ותוכנם הוא בעיקר מלכות וגדולת ה' ובצורה אחרת מה שייך לכו נרננה דוקא כנגד יום ראשון וכן הלאה או כיון ששת המזמורים האלה מתחילים בלכו נרננה ותיקנו אותם כנגד ששת ימי המעשה,אבל באמת אין לזה קשר?

תשובה:

אינני יודע אם כל אחד נתקן כנגד יום מסויים, יותר נראה שכיון שיש כאן ששה מזמורים ברצף המדברים על הגאולה העתידה תיקנו לאומרים כנגד ששת ימי המעשה הכוללים את כללות הבריאה. עצם הדבר מובא בס' סדר היום.