התרת שבועה

שאלה:

שלום וברכה,אני סובח מחרדות והיפוכנדר (פחד על הבריאות) לפני בערך 3 חודשים מתוך פחד נשבעתי לאלוהים שלא אאונן ואצפה בסרטי זימה עד סוף השנה וב"תמורה" אם יוכל לשמור על בריאותי.
לצטט את עצמי "אני נשבע לך אלוהים"
אחרי כשבועיים התעניינתי בכוחה של השבועה והבנתי שאיני רוצה חוב וברצוני לבטל אותה הלכתי לרב בבית הכנסת הקרוב והוא אמר לי שלא ניתן לבטל את השבועה.
התעניינתי עוד וקראתי ששבועה על קבר איסור ומצווה אינה תקפה מלחתחילה אולם הרב אמר שכן ואני קצת מבולבל כמו כן אני לא זוכר אם ציינתי עד סוף השנה העברית או הלועזית ובנתיים לא נכשלתי בה.
השאלה שלי היא אם יש אכן דרך לבטל את השבועה?

תשובה:

שלום וברכה

ככל שהשבועה היתה על דבר שבלאו הכי אסור באיסור תורה, אין לה תוקף, כיון שאתה מושבע ועומד מהר סיני, השאלה אם הדברים הללו בכל היקפם הם איסור תורה, ולגבי זרע לבטלה יש בזה מחלוקת, אמנם דעת רוב הפוסקים שהוא איסור תורה, אבל היעב"ץ סבר שזה איסור דרבנן, ולדבריו השבועה חלה.