דיווח על שעות כדי לשלם למורה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
היום אמרה לי מורה בבית הספר שהיא צריכה לדווח על מפגשים שנעשים עם מורה חונכת והיא רוצה שאני אקבל את התגמול כי לדעתה מגיע לי .
מורה חונך צריך לקיים 20 שעות עם החונך, לצפות בשיעורים שלו והחונך נראה לי צריך לצפות בשיעור שלי ואולי עוד כמה דברים.
מדובר במורה שמתייעצת איתי הרבה גם על חשבון בי"ס וגם בזמני הפנוי ויתכן מאוד שבאמת 20 שעות מתחילת השנה הענקתי לה ואמרה לי שעוד תתייעץ איתי הרבה בהמשך .
היא קיבלה תפקיד בכיר ( סוג של סגנית) והיא מתייעצת איתי הרבה ומקבלת ממני הרבה עזרה . לפעמים עושה אפילו עבורה דברים ששיכים לכיתתה . לכן, החליטה שתדווח עליי כמורה חונכת .
השאלה האם אין פה גזל ?
אני עוזרת לה בדברים שהיא נדרשת ומבקשת במסגרת תפקידה , חלקם קשורים למה שדרוש לחונך וחלקם קשורים לעצם התפקיד שקיבלה שבו צריכה עזרה . אך לא צפיתי בה בשיעורים והיא לא בי .
יש בעיה לקבל את התגמול כמורה חונכת ?
בהרגשה שלי היא באמת נתרמת ממני המון והיא גם בחורה חרדית יראת שמים שלא נראה לי שתרצה שיעשה משהו במרמה.

תשובה:

שלום וברכה,

היא הסגנית שתפקידה לנהל את הבית ספר, והיא החליטה שמגיע לך תגמול עבור השעות שעזרת לבית ספר, ולכן מותר לה לשלם בצורה שרושמים חונכת. הם מקבלים את הכסף כדי לנהל את הבית ספר, וכיון שלא מדובר בדיווחי שוא, אלא למטרת תשלום משכורות למורות – אין איסור גזל.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. תודה רבה לרב!
    אציין רק שהסגנית היא לא סגנית באופן רשמי אך עוזרת למנהל ומחשיבים אותה כחלק מההנהלה בהרבה מקרים .
    היא גם המורה שאותה אני חנכתי כביכול ולה עזרתי בדברים שהייתה צריכה הקשורים לבית הספר ( לוא דווקא בדברים שמורה מתחיל צריך אך גם).
    רק מדגישה כדי לוודא שהסברתי את עצמי טוב בשאלה הראשונה ושאכן ארגיש טוב עם קבלת התגמול .
    תודה רבה מראש !