תפילה על צער השכינה

שאלה:

שלום רב,

אני ואישתי נשואים כ7 שנים ויש לנו כרגע בת אחת מטיפולים. אנחנו עושים עוד טיפולי פוריות כדי להביא עוד צאצאים בעז"ה.
מקובל בשם גדולי ישראל כמו לדוג' המגיד ממזריטש , שכשיש חסרון לאדם, כמו במקרה שלנו פרי בטן, זה חסרון שכביכול יש להשכינה אז לא יתפלל על צערו הפרטי אלא על החסרון שיש כביכול אצל השכינה.
אני לא כ"כ מבין מה הפשט בזה?
על מה יש להתפלל? אני מבין שאומרים להתפלל שיבנה בית המקדש אבל על מה מתפללים במקרה שלנו? לפי המגיד?

תודה רבה!!

תשובה:

אינני מכיר את הדברים למען האמת. אבל מתוך דבריך אני מבין שמלבד מה שאדם מתפלל על עצמו יתפלל גם על צער השכינה המשתתפת בצערו, שהרי נאמר עמו אנוכי בצרה, כל צער שיש ליהודי הקב"ה מצטער עמו, ואפשר להתפלל גם על צער השכינה המצטערת איתי.

בשורות טובות שתראו בנים ובנות צדיקים וצדקניות, אוהבי ה' יראי אלוקים מוצלחים ומבורכים בכל מילי דמיטב, ולא יהיה שום שמץ ופסול בזרעכם וזרע זרעכם עד עולם!