שום שחתכו בסכין בשרית וחלבית

שאלה:

חתך עם סכין חלבי שאינו בן יומו שום, ואח"כ הסיר עם סכין בשרי חתיכה קטנה ממקום החתך (פחות מכדי נטילה). ובישל השום בחמין בשרי (בקר).
מה דין החמין? ומה דין הסכין הבשרי?

תשובה:

שלום וברכה

השום נאסר [גם לבני ספרד שנאסר רק כדי נטילה, זה מן הסתם כמעט כל השן שום הזו…] אבל החמין עצמו מן הסתם יש בו פי שישים כנגד כל השן שום והוא מותר באכילה [אף השום עצמו הוא מלתא דעביד לטעמא שאינו בטל, אבל טעם הבשר והחלב שבו אינם באים לטעם והם בטלים בשישים]. את הסכין יש להכשיר.