נרות שבת בחדר שינה

שאלה:

קשה לי לכוון לצאת ידי חובת קידוש בשמיעה.
לכן גם כשהסדר שיש בעל הסעודה שמקדש, לפני כן אני מקדש בצינעה בחדר השינה. ואוכל שם כזית פת על מנת להמשיך את הסעודה בחדר הגדול. (הכל באותה "דירה")
אשתי מברכת על הנרות בחדר הגדול.
האם אברך על הנרות שאני מדליק בחדר שינה?
(לפעמים אני אומר לאשתי שאני מדליק בחדר שינה בשליחות שלה,
ותכוון בברכה גם על הנרות בחדר שינה. האם נכון לעשות כך?)

תשובה:

שלום וברכה

אין לברך על הנרות בחדר השינה, כיון שבכל מקרה אתה יוצא ידי חובה בהדלקתה של האשה, ההדלקה בשאר מקומות בבית [גם אם זה יהיה מקום סעודה] אינה מחייבת ברכה, כל השאלה הוא רק מה מקום ההדלקה העיקרי לכתחילה, וגם בזה פשיטא שכיון שעיקר אכילתך הוא בחדר הגדול, אף שאתה מתחיל בחדר השינה, שם הוא מקום ההדלקה המיועד. העצה שלך עם אשתך נכונה אבל אתה אמור לשמוע את ברכתה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. לא כדאי בכלל לקדש ולהתחיל אכילה בחדר פלוני ולעבור להמשך אכילה בחדר אלמוני,הן נכון שלבני אשכנז קל יותר אבל לבני ספרד לא טוב לעשות זאת, וגם לבני אשכנז נכון שלא לנהוג כך.

    לא הבנתי מה הבעיה לומר את הקידוש בלחש עם המקדש וללגום מהיין.