נזילה מצינור ניקוז

שאלה:

אנו כמה שכנים שבנינו יחד מרפסות באופן מדורג. ריצפת המרפסת שלי היא התיקרה של השכן מתחתיי.
מסתבר שיש איזה סדק קטן בצינור הניקוז של הגשם שמתנקז במרפסת שלי, וכאשר יש גשם חזק מטפטף בתיקרה שלו. השאלה, על מי משנינו חלה חובת התיקון? או אולי הוא חל על כל הדיירים שהיו שותפים לבנייה?
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אם מדובר בבנייה חדשה ויש הסתברות שהבנייה לא הושלמה, כולם חייבים בתיקון הנזילה. כמו"כ אם מדובר בצינור של ניקוז גשמים הרי זה צינור משותף, וחייבים כל בעלי הדירות לתקן את הנזילה.

בהצלחה.